فرهنگ: محمد حسین حسینی، رئیس آکادمی فرهنگی «قائد اعظم» پاکستان و نویسنده در روزنامههای این کشور در مقالهای با عنوان «نقش و جایگاه رسانه در مبارزه با خشونت و افراطیگری» به تحلیل اسلامهراسی در رسانههای غرب و تلاش این رسانهها برای نشر و گسترش آن در بین افکار عمومی جهان پرداخته است که حاصل آن از نظر میگذرد: رسانهها نقش مهم در شکلگیری جوامع دارند، امروز مهمترین ابزار جنگ میان قدرتها در دنیا نیز وسایل ارتباطاتی و رسانه است و قدرتهای بزرگ هم رسانهها را لشکر پیاده خود قرار دادهاند. تأثیر رسانهها و این شبکههای عظیم اطلاعرسانی برای پیروزی در جنگ نظامی، مقدمهای بر پیروزی این میدان است که راه فتح در میدان نبرد نظامی را مهیا میسازد.
در این میدان نبرد رسانهای، بهعلت قرار گرفتن وسایل ارتباطات جمعی و ماهوارهها در دست ابر قدرتهای چپاولگر، متأسفانه غرب با قراردادن اسلام به عنوان دشمن، بد خیمترین سیاست را در پیش گرفته است.
امروز در رسانههای غرب چنان اسلام و اسلامستیزی اوج گرفته است که جای فیلمهای اکشن سابق، مردم غرب اخبار مربوط به گروههای دست پرورده خود غرب و آمریکا را میبینند و آن را به اسلام نسبت میدهند، در این رسانهها تا حدی علیه اسلام و کشورهای اسلامی تبلیغ شده است که بهنظر میرسد هر آن یک ساختمان بزرگ در آمریکا یا انگلیس با حمله تروریستهای مسلمان فرو میریزد یا هواپیمای آنها منفجر میشود یا در هر زمان ممکن است که در قطاری انفجار رخ دهد و صدها نفر کشته شوند.
تبلیغات به حدی رسیده است که در هواپیماهای مسافربری که یک مسلمان پاکستانی یا افغانی باریش یا تسبیح میان مسافرها باشند، غربیها و اروپاییها از هواپیما پیاده میشوند و سفر با یک مسافر مسلمان را ریسک میخوانند!
این سیاست رسانههای غربی باعث شده است که در هر گوشه دنیا اگر یک انفجار رخ بدھد یا هر حادثهای تروریستی صورت بگیرد، فورا در ذهنها تصور شود که حتما مسلمانی که به زعم آنان تروریست است! این کار را انجام داده، خبرها و گفتوگوهای سیاسی بدون تحقیق علیه مسلمانان، اسلام و آموزههای اسلامی، عامل آغاز اظهار نظر کردن مخاطب میشود.
مظلومنمایی صهیونیستها در رسانههای غربی
رسانههای غرب با تبلیغات علیه گروههای مقاومت لبنان، فلسطین، کشمیر و الجزایر و با بیان تاریخ گذشته رخدادهای انقلاب اسلامی ایران و حزبالله چنان مظلومنمایی میکنند که گویا یک گروه صهیونیستی مظلوم در اسرائیل هر روز در حمله نیروهای مقاومت کشته یا ربوده میشود یا در کشمیر نیز مجاهدین هر روز افراد بیگناه را میکشند و این مسئله دولت هند را به زانو در آورده است هم چنین در انگلیس و آمریکا مردم از ترس تروریستهای مسلمان خانه نشین شدهاند و کسی با هواپیما یا قطار نمیتواند سفر کند و از ترس تروریستهای مسلمان! زندگی آنها دچار خطر حتمی شده است.
در این رسانهها کشورهای اسلامی ایران، پاکستان، افغانستان و دیگر کشورهای اسلامی جهان بهعنوان کشورهای حامی تروریستها و کشورهای اسرائیل، انگلیس و آمریکا سردمداران دموکراسی و صلح و امنیت معرفی میشوند.
رسانههای CNN,FOX NEWS, BBC و دیگر مطبوعات کشورهای غربی قبل از آغاز هر گونه حمله نظامی برای سرکوب مسلمانان چنان زمینهسازی میکنند که وقتی در بوسنی، فلسطین، افغانستان یا لیبی حمله نظامی صورت میگیرد و صدها مردم عادی اعم از زن و کودک قربانی این جنایتها میشوند، باز هم غالب کشورهای غربی فکر میکنند که حقشان بوده و باید با تروریستها(که به زعم آنان مسلمانان هستند) همین کار را انجام داد و حق مسلمانان است که کشته و تحریم شده و از جامعه جهانی منزوی شوند.
انحراف افکار عمومی از جنایتهای اسرائیل با تبلیغات رسانهای
در حمله اخیر صهیونیستها به غزه رسانههای غرب جسد صدها زن و کودک فلسطینی را نمیدیدند، نشان نمیدادند و زخمیشدن یک سرباز صهیونیستی یا دویدن چند یهودی به سوی پناهگاهها در اسرائیل را چنان بزرگنمایی می کردند که گویا صهیونیستها زیر حمله هوایی و موشکباران هستهای مردم غزه قرار گرفتهاند.
تحلیلگران عمده رسانههای وابسته در غرب در تحلیلهای خود چنان وانمود میکنند که مسلمانان در حال آمادگی برای حمله به غرب هستند و امت اسلام برای برقراری حکومت جهانی قصد یورش به غرب و جامعه مسیحیت را دارد!
جای تأسف اینجاست که غربیها برای نشاندادن مسلمان بهعنوان تروریست همان گروههایی را نماینده و رهبران جامعه اسلامی میخوانند که خودشان ساخته و پرداخته کردهاند.
در این رسانهها میلیونها مسلمان مؤمن، صلحجو و اعتدالگرا در حاشیه رانده شدهاند و چند گروه ساخته دست غربیها امثال بوکو حرام، القاعده و داعش بهعنوان دولت اسلامی، خلیفه مسلمانان و نماینده اسلامی دروغین و تحریفشده، معرفی میشوند، بیانیه چند سلفی و تکفیری، فتوای اسلامی قلمداد میشود و صدها هزار دانشجو و طلبه مسلمان و اندیشمند واقعی به حاشیه رانده میشوند.
در رسانههای غرب برای تبیین چهره اسلام حرفهای تند و خشن مانند انفجار، حمله به منازل مسکونی، سربریدن و تهدید و انفجار بمب در خیابانها انعکاس داده میشود؛ اما به حرفهای بزرگان جهان اسلام برای ایجاد امنیت و صلح و دوستی با جامعه انسانی در خبر ها حتی اشاره هم نمیشود.
پژوهش در غرب با ذهنیت «اسلام؛ دین خشونت»
در غرب کتابهایی با موضوع اسلام نوشته میشود که نویسندگان از اول با اراده و ذهنیت ثابتکردن اسلام بهعنوان دینی افراطی و خشونتگرا وارد پژوهش میشوند.
یکی از این کتابها در سال ۱۹۹۱ با موضوع اسلام، مسیحیت و یهودیت با همکاری آکادمی ادبی و علوم ایالات متحده نوشته شد که با دیدن کتاب احساس میشود که انگیزه اصلی نویسنده، هدفقراردادن اسلام است.
مجله خبری و گزارشی آمریکایی (US News and World Report ) در شماره اکتبر سال ۱۹۸۷ خود طی مقالهای مدعی شده است:«در ایران شوق شهادت نزد شیعیان بخش مهمی از اعتقادات اسلامی آنها بهشمار میرود و متأسفانه این فرهنگ در حال رسوخ به عقاید مذهب سنی است».
در مجلههای «نیویورک» و «واشنگتون» بارها با مطرحکردن عناوین «خطر سبز اسلام بعد از خطر سرخ کمونیسم»! اسلامستیزی مطرح شده و میشود.
در پشت این رسانهها دستهای پنهان صهیونیستهایی حس میشود که جریان اسلامهراسی و شیعه هراسی را با حمایت همه جانبه دنبال میکنند و هدف از این حمایت چیزی جز این که مردم غرب، اسرائیل را یک ملت مظلوم، در بند اسارت و تحت ظلم مسلمانان بدانند، نیست تا اسرائیل هر روز بتواند ملت فلسطین را به زعم تروریستبودن بمباران کند و صد ها زن و کودک فلسطینی را بهعنوان تروریست هدف موشکهای هستهای این رژیم غاصب قرار گیرند در حالیکه کسی حتی حق اعتراض ندارد.